Yalnız Mesajı Göster

Kuru Meyveli Baklava

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli Baklava





1 kg fıstıklı hazır kuru baklava
100 gr kuru incir
100 gr kuru kayısı
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
4 top vanilyalı dondurma
50 gr kaymak

Kuru meyveli baklava:
Şekerli sos için; kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın Kuru meyveleri derin bir tavaya alın Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin Ateşten alıp ılınmaya bırakın

Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla