Konu
:
Kaymaklı Tatlı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Tatlı Börek
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Tatlı Börek
4 su bardağı un
2
5 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 çay bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
200 gr kaymak
Şurup için
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı ince
çekilmiş antepfıstığı
Kaymaklı tatlı börek:
Unu eleyin
2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın
Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin
Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın
Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın
Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın
Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin
Kalan yağı üzerine sürün
Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin
Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın
Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün
Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın
Antepfıstığı serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul