Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Vişne Muhallebisi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Vişne Muhallebisi





1 litre süt
15 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket damla sakızı
300 gr dondurulmus vişne

Süslemek için
İnce kıyılmış kavrulmuş badem
Çilekli rulo bisküvi

Sakızlı vişne muhallebisi:
Dondurulmuş vişneleri tel süzgece alıp çözülmeleri sağlayın Eriyen suyu bir kapta toplayın Süt, şeker, un ve vişne suyunu tencerede iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin

Ufalanmış sakızı ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın Vişne tanelerinden birazını minik bardakların içine paylaştırın Üzerine muhallebi ilave edin Tekrar vişne tanelerinden ekleyin Son olarak üzerini rulo gofret ve bademlerle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla