Konu
:
Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı
Frambuaz reçeli
4 su bardağı krema
200 gr toz şeker
15 gr yaprak jelatin
1 paket vanilya
2 kivi
3 şeftali
Frambuaz reçelli beyaz tatlı:
Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kapta ıslatıp yumuşaması için bekletin
Meyveleri soyup zar şeklinde kesin
Krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin
Bir tahta kaşık yardımıyla jelatinler tamamen eriyinceye kadar karıştırın
Ilınmaya bırakın
Dikdörtgen bir kek kalıbının içine ılınmış karışımın dörtte birini dökün
Bu şekilde 15 dakika bekletin ve üzerine ince dilimlenmiş meyvelerin yarısını dizin
Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın
Buzdolabında en az 2 saat bekletin
Frambuaz reçeli ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul