Konu
:
Fırma Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Fırma Baklavası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırma Baklavası
4 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
250 gr kaymak
Şurup için
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Fırma baklavası :
Margarini oda ısısında yumuşatın
Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin
İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şekli verin
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin
Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin
Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın
Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin
Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın
Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul