Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Şeker

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Şeker





5 kg tozşeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limontuzu
2 çorba kaşığı su
2 çay kaşığı vanilya
250 gr kaymak

Üzeri için
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Kaymaklı şeker:
Tozşeker ve suyu bakır bir tencereye alıp karıştırın Orta ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin

Limontuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte bir kaba alıp karıştırın ve şuruba ekleyin

Şurubu ocaktan alın Yağlanmış tezgaha döküp soğumaya bırakın Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak yoğurun Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin

Şekeri yağlanmış bir kaba alın Serin bir yerde katılaşmaya bırakın Dilimleyip üzerine hindistancevizi serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla