Konu
:
Kaymaklı Şeker
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Şeker
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Şeker
5 kg tozşeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limontuzu
2 çorba kaşığı su
2 çay kaşığı vanilya
250 gr kaymak
Üzeri için
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Kaymaklı şeker:
Tozşeker ve suyu bakır bir tencereye alıp karıştırın
Orta ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin
Limontuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte bir kaba alıp karıştırın ve şuruba ekleyin
Şurubu ocaktan alın
Yağlanmış tezgaha döküp soğumaya bırakın
Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak yoğurun
Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin
Şekeri yağlanmış bir kaba alın
Serin bir yerde katılaşmaya bırakın
Dilimleyip üzerine hindistancevizi serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul