Konu
:
Güllabiye
Yalnız Mesajı Göster
Güllabiye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllabiye
60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Süslemek için
Kurutulmuş gül yaprakları
Güllabiye:
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun
Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin
Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın
Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın
Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin
Nişastalı suyu tencereye aktarın
Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin
Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı
karıştırarak pişirin
Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin
Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul