Konu: Güllabiye
Yalnız Mesajı Göster

Güllabiye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllabiye





60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Süslemek için
Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye:
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin

Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtınTereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin Nişastalı suyu tencereye aktarın

Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı
karıştırarak pişirin

Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla