Konu
:
Madalyon
Yalnız Mesajı Göster
Madalyon
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madalyon
Hamur için
400 gr un
35 gr yaş maya
75 gr tozşeker
Yarım litre süt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
75 gr tereyağı
İç malzeme için
300 gr badem
200 gr pudraşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
2 damla acıbadem esansı
2 çorba kaşığı süt
2 yumurta
100 gr kuşüzümü
75 gr portakal kabuğu şekerlemesi
Süslemek için
100 gr pudraşeker
Madalyon:
Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın
1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin
15 dakika bekletin
Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın
Bademleri ve kuşüzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin
Bademlerin kabuklarını soyup un haline
gelinceye kadar ezin
Pudraşeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın
Hazırladığınız karışıma bademleri, gülsuyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın
Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın
Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın
Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin
Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin
Fırından çıkarıp üzerine pudraşeker, gülsuyu ve sıcak su karışımını sürün
1 saat kadar bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul