Konu: Berry Gratin
Yalnız Mesajı Göster

Berry Gratin

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Berry Gratin





140 gr çilek (ikiye ve dörde bölünmüş)
80 gr frambuaz
50 gr yaban mersini
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr beyaz çikolata
140 ml krema
2 yemek kaşığı pudra şeker

Berry gratin:
Frambuaz, yaban mersini ve çilekleri ramekinlere paylaştırın Rendelenmiş limon kabuğu serpiştirin ve üzerlerini örterek buzdolabında soğutun Çikolataları küçük parçalara ayırın Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kaynatmadan ısıtın Çikolataları içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın Oda sıcaklığında soğumaya bırakın Fırını ısıtın Çikolatayı kaşıkla ramekinlerdeki meyvelerin üzerine paylaştırın Pudra şeker serpiştirip fırın ızgarasında 3-4 dakika pişirin Fırından çıkartıp bekletmeden servis yapın


Ramekin: Sufle ve benzeri tatlıların yapımında kullanılan porselen küçük kaseler

Alıntı Yaparak Cevapla