Konu
:
Sakızlı Muhallebili Kup
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Muhallebili Kup
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Muhallebili Kup
2 yumurtanın sarısı
1
5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1
5 çay kaşığı ezilmiş damla sakızı
6 su bardağı süt
1 su bardağı su
12~15 kedidili bisküvi
1 su bardağı portakal suyu (veya likör)
Yarım su bardağı kiraz şekerlemesi
200 gr labne peyniri
1 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı kakao
Sakızlı muhallebili kup:
Nişasta ve unu bir bardak suda eriyene kadar karıştırın
Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp çırpma teli ile çırpın
Nişastalı su ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpmaya devam edin
Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Koyulaşmaya başlayınca damla sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın
Ilınmaya bırakın
Bisküvileri portakal suyuna batırıp ıslatın ve kuplara dik olarak yerleştirin
Muhallebiyi üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde bisküvilerin ortalarına paylaştı rın
Kremşanti ve labne peynirini bir kaseye alıp çırpın
Kuplara paylaştırıp üzerini kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ve kakao serpin
Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul