Konu
:
Aromatik Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Aromatik Parfe
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aromatik Parfe
2 paket toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
4 yumurta
1 paket vanilya
100 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 paket labne peyniri
Aromatik çilek için
400 gr çilek
1 su bardağı taze portakal suyu
1 çorba kaşığı portakal veya çilek likörü
3 çorba kaşığı pudraşeker
Birkaç nane yaprağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
Aromatik parfe:
Toz kremşantiyi çukur bir kaba alın
Soğuk sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın
Hazırladığınız kremşantiyi buzdolabında bekletin
Çikolatayı benmari usulü eritin
Yumurtalar, vanilya ve kakaoyu başka bir kapta mikserle 5 dakika çırpın
Labne peynirini ekleyip birkaç dakika daha çırpın
Buzdolabında katılaşan kremşantiyi peynirli karışıma azar azar yedirerek ilave edin
İyice ılınan eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın
Küçük kalıpları hafifçe ıslatıp folyoyla kaplayın
Hazırladığınız kremayı kalıplara paylaştırıp buzlukta iyice katılaşana kadar 12 saat bekletin
Çilekleri temizleyip dilimleyin
Çukur bir tabağa alıp portakal suyu, likör, nane yaprakları ve pudraşekeri ekleyip 20 dakika bekletin
Parfeleri servis tabaklarına paylaştırın
Aromatik çileği sosuyla ilave edip üzerlerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul