Konu
:
Şermin'in Gözdesi
Yalnız Mesajı Göster
Şermin'in Gözdesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şermin'in Gözdesi
Kek Malzemeleri
4 yumurta
2 bardak şeker
2
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı erimiş margarin/tereyağ
1 su bardağı yoğurt
Ara Kat Malzemeleri
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
1 kaşık un
1
5 su bardağı süt
25 gr beyaz çikolata(isteğe bağlı)
1 adet muz(ezilmiş)
Üst malzemesi
1 paket çırpılmış krem şanti
Şermin'in Gözdesi:
Öncelikle kek malzemeleri hazırlanır
Yumurta ve şeker çırpılır,Üzerine yağ ve yoğrt eklenir
Ayrı bir kapta elenmiş un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır
İyice çırpılmış yumurtalı, şekerli karışıma yavaşça ekliyoruz,tahta kaşıkla homojenize olmasını sağlıyoruz
150 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz
Not1: Çok karıştırılmamalı, çok karıştırılması kekin kabarmasını engeller
Kek pişerken ara kat malzemelerinin hepsi ocağa koyulmadan önce iyice karıştırılır,ondan sonra ocağın üstüne koyulur
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
Diğer tarafta hazırlanmış ve soğumuş krem şantinin yarısı, muhallebi ocaktan alındıktan sonra içine eklenir
Geri kalan krem şanti üstünü kaplamak için kullanılacaktır
Hazırlanan krema aynı zamanda bütün pastalarada ara krema olma özelliğine sahiptir
Not2: Ocağa koyulmadan önce karıştırılmasının sebebi yumurtanın pişip, altınının da yanmasını engellemek
Pişen ve soğuyan kek 2 parçaya ayrılır
Eğerki yapılabiliyorsa 3 parçaya ayrılır
Ara kremalar ara katlara sürülür ve en dışına krem şanti ile kaplama yapılır
En üste isteğe bağlı çikolataya batırılmış çileklerle süsleme yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul