Yalnız Mesajı Göster

Şermin'in Gözdesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şermin'in Gözdesi





Kek Malzemeleri
4 yumurta
2 bardak şeker
25 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı erimiş margarin/tereyağ
1 su bardağı yoğurt


Ara Kat Malzemeleri
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
1 kaşık un
15 su bardağı süt
25 gr beyaz çikolata(isteğe bağlı)
1 adet muz(ezilmiş)


Üst malzemesi
1 paket çırpılmış krem şanti


Şermin'in Gözdesi:
Öncelikle kek malzemeleri hazırlanırYumurta ve şeker çırpılır,Üzerine yağ ve yoğrt eklenir Ayrı bir kapta elenmiş un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır İyice çırpılmış yumurtalı, şekerli karışıma yavaşça ekliyoruz,tahta kaşıkla homojenize olmasını sağlıyoruz 150 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz

Not1: Çok karıştırılmamalı, çok karıştırılması kekin kabarmasını engeller Kek pişerken ara kat malzemelerinin hepsi ocağa koyulmadan önce iyice karıştırılır,ondan sonra ocağın üstüne koyulurKısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Diğer tarafta hazırlanmış ve soğumuş krem şantinin yarısı, muhallebi ocaktan alındıktan sonra içine eklenir Geri kalan krem şanti üstünü kaplamak için kullanılacaktır Hazırlanan krema aynı zamanda bütün pastalarada ara krema olma özelliğine sahiptir

Not2: Ocağa koyulmadan önce karıştırılmasının sebebi yumurtanın pişip, altınının da yanmasını engellemek Pişen ve soğuyan kek 2 parçaya ayrılırEğerki yapılabiliyorsa 3 parçaya ayrılır Ara kremalar ara katlara sürülür ve en dışına krem şanti ile kaplama yapılır En üste isteğe bağlı çikolataya batırılmış çileklerle süsleme yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla