Konu
:
Hindistancevizli Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Şekerpare
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Şekerpare
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 yumurta
2 kahve fincanı pudraşeker
1 tatlı kaşığı karbonat
50 gr antepfıstığı
1 tutam tuz
Hindistancevizi
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
1
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hindistancevizli şekerpare:
Eritilmiş margarini soğutun
Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın
Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun
Hamuru 10 dakika dinlendirin
Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün
Şerbeti çekince servis tabaklarına alın
Hindistancevizi serpip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul