Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Şekerpare

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Şekerpare





2 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 yumurta
2 kahve fincanı pudraşeker
1 tatlı kaşığı karbonat
50 gr antepfıstığı
1 tutam tuz
Hindistancevizi

Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hindistancevizli şekerpare:
Eritilmiş margarini soğutun Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun Hamuru 10 dakika dinlendirin

Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin

Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün Şerbeti çekince servis tabaklarına alın Hindistancevizi serpip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla