Konu: Şambali
Yalnız Mesajı Göster

Şambali

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali





1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Şurup için
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker

Üzeri için
10~12 antepfıstığı içi

Şambali:
Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla