Konu
:
Şambali
Yalnız Mesajı Göster
Şambali
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şambali
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Şurup için
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Üzeri için
10~12 antepfıstığı içi
Şambali:
Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın
İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın
Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın
Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin
Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul