Yalnız Mesajı Göster

Yılbaşı Pudingi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Pudingi





250 gr karışık kuru meyve
175 gr kıyılmış hurma
1 çorba kaşığı toz zencefil
100 ml portakal likörü
1 portakal
100 gr margarin
2 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tarçın
85 gr ufalanmış ekmek içi
85 gr iri kıyılmış ceviz içi

Sos için:
100 gr margarin
1 çay bardağı tozşeker
50 gr bütün ceviz içi
1 portakalın suyu
3 çorba kaşığı portakal likörü

Geleneksel yılbaşı pudingi:
Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın Tencereye karışık kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuğu ve suyu ile likörü ekleyip karıştırın Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin

Margarini oda ısısında yumuşatın Bir kapta margarin, yumurtalar, şeker ve unu karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpın Ekmek içi, ceviz içi, tarçın ve kuru meyveli karışımı ekleyip karıştırın

Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin Kısık ateşte 3 saat pişirin Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin

Sos için; küçük bir tavada margarini eritin Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak karamelize edin Cevizleri ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın

Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla