Konu
:
Yılbaşı Pudingi
Yalnız Mesajı Göster
Yılbaşı Pudingi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılbaşı Pudingi
250 gr karışık kuru meyve
175 gr kıyılmış hurma
1 çorba kaşığı toz zencefil
100 ml portakal likörü
1 portakal
100 gr margarin
2 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tarçın
85 gr ufalanmış ekmek içi
85 gr iri kıyılmış ceviz içi
Sos için:
100 gr margarin
1 çay bardağı tozşeker
50 gr bütün ceviz içi
1 portakalın suyu
3 çorba kaşığı portakal likörü
Geleneksel yılbaşı pudingi:
Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Tencereye karışık kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuğu ve suyu ile likörü ekleyip karıştırın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Margarini oda ısısında yumuşatın
Bir kapta margarin, yumurtalar, şeker ve unu karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpın
Ekmek içi, ceviz içi, tarçın ve kuru meyveli karışımı ekleyip karıştırın
Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun
Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın
Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin
Kısık ateşte 3 saat pişirin
Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin
Sos için; küçük bir tavada margarini eritin
Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak karamelize edin
Cevizleri ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin
Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın
Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün
Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul