Yalnız Mesajı Göster

Kat Be Kat Paluze

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kat Be Kat Paluze





1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı elma suyu
1 su bardağı nar suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket kare bisküvi
1 su bardağı ceviz içi

Süslemek için
Nane yaprağı
Ceviz içi

Kat be kat paluze:
Bisküvileri elinizle ufalayarak iri dövülmüş ceviz içi ile karıştırın
Küçük bir tencerede nar suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp servis yapacağınız kadehin 1/3’ini dolduracak şekilde aktarıp soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine cevizli bisküvi serpiştirin

Elma suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine aktarıp soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine tekrar cevizli bisküvi serpiştirin

Vişne suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine döküp soğumaya bırakın Üzeri tamamen donunca nane yaprağı ve ceviz içi ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla