Konu
:
Cevizli Sarma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Sarma Kadayıf
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Sarma Kadayıf
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
150 gr tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
25 gr tereyağı
1 çay kaşığı limonsuyu
Süsleme için:
8-10 adet yarım ceviz içi
Cevizli sarma kadayıf :
Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın
Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün
Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın
Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin
Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin
Tozşekerle suyu bir tencerede kaynatın
Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin
Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın
Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin
Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul