Konu
:
Frambuazlı Ve Sakızlı Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Ve Sakızlı Muhallebi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Ve Sakızlı Muhallebi
650 gr frambuaz
1
5 su bardağı tozşeker
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 parça damla sakızı
Frambuazlı ve sakızlı muhallebi:
Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın
Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Damla sakızını havanda dövün
üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın
Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun
Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun
Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın
Buzdolabında soğutun
Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul