Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Ve Sakızlı Muhallebi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Ve Sakızlı Muhallebi





650 gr frambuaz
15 su bardağı tozşeker

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 parça damla sakızı

Frambuazlı ve sakızlı muhallebi:
Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin

Damla sakızını havanda dövün üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun

Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın Buzdolabında soğutun Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla