Konu
:
Bademli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Tatlı
250 gr toz badem
100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
125 gr pudraşeker
100 gr irmik
3 yumurta
50 gr beyaz badem
Yarım portakalın kabuğu
Şerbet için
500 gr tozşeker
500 ml su
Yarım limonun suyu
Bademli tatlı:
Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın
Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun
Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın
Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın
Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin
Soğumaya bırakın
Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin
Servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul