Yalnız Mesajı Göster

Bademli Tatlı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Tatlı





250 gr toz badem
100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
125 gr pudraşeker
100 gr irmik
3 yumurta
50 gr beyaz badem
Yarım portakalın kabuğu

Şerbet için
500 gr tozşeker
500 ml su
Yarım limonun suyu

Bademli tatlı:
Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın

Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın

Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin Soğumaya bırakın

Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin Servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla