Konu
:
Sakızlı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Sütlaç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Sütlaç
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı
1 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
15 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt
Sakızlı sütlaç:
Pirinçleri yıkayıp süzün
Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin
Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün
Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın
Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin
Kalan 3 bardak sütü¸ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın
Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin
Bir iki taşım kaynatın
Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin
Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alın
Üzerleri için yumur tasarısı, tereyağı ve sütü¸ çırpın
Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın
Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün
Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin
Soğuk servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul