Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Sütlaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Sütlaç





4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı
1 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
15 gr tereyağı
2 çorba kaşığı süt

Sakızlı sütlaç:
Pirinçleri yıkayıp süzün Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün

Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın

Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin Kalan 3 bardak sütü¸ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin Bir iki taşım kaynatın Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın

Üzerleri için yumur tasarısı, tereyağı ve sütü¸ çırpın Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün

Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin Soğuk servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla