Yalnız Mesajı Göster

Havuç Lokumu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Lokumu





4 iri havuç
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (200 gr) petibör bisküvi
1 su bardağı hindistancevizi

Havuç lokumu:
Havuçları temizleyip rendeleyin Tencereye alıp tozşekeri ilave edin Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp ılınmaya bırakın

Bisküviyi robotta ufalayın Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin

Alıntı Yaparak Cevapla