Konu
:
Havuç Lokumu
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Lokumu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Lokumu
4 iri havuç
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (200 gr) petibör bisküvi
1 su bardağı hindistancevizi
Havuç lokumu:
Havuçları temizleyip rendeleyin
Tencereye alıp tozşekeri ilave edin
Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Ateşten alıp ılınmaya bırakın
Bisküviyi robotta ufalayın
Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul