Konu
:
Kirazlı Tiramisu Kup
Yalnız Mesajı Göster
Kirazlı Tiramisu Kup
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kirazlı Tiramisu Kup
400 gr kiraz
3 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 kutu labne peyniri
Yarım su bardağı kırmızı şarap (veya vişne suyu)
Yarım su bardağı su 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
8-9 kedidili (savoyer) bisküvi
4 çorba kaşığı file badem
1 çorba kaşığı pudraşeker
Kirazlı tiramisu kup:
Yumurta sarılarını tencerede çırpın
Un, 3 kaşık tozşeker, vanilya ve sütü ekleyip yedirinceye kadar çırpın
Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp soşumaya bırakın
Çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın
Peyniri ekleyip karıştırın
Kirazların saplarını ve çekirdeklerini temizleyin
şarap, su, portakal kabuşu ve kalan şekeri bir kaba alıp 10 dakika kaynatın
Kirazları ilave edip 2-3 dakika haşlayın
Kedidili bisküvilerini 2-3 parçaya bölüp kuplara paylaştırın
Üzerlerine pişirdişiniz kiraz ve sosundan birkaç kaşık gezdirin
Muhallebiyi paylaştırıp kalan kirazları üstüne ekleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul