Yalnız Mesajı Göster

Kirazlı Tiramisu Kup

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Tiramisu Kup





400 gr kiraz
3 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 kutu labne peyniri
Yarım su bardağı kırmızı şarap (veya vişne suyu)
Yarım su bardağı su 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
8-9 kedidili (savoyer) bisküvi
4 çorba kaşığı file badem
1 çorba kaşığı pudraşeker

Kirazlı tiramisu kup:
Yumurta sarılarını tencerede çırpın Un, 3 kaşık tozşeker, vanilya ve sütü ekleyip yedirinceye kadar çırpın Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alıp soşumaya bırakın Çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın Peyniri ekleyip karıştırın

Kirazların saplarını ve çekirdeklerini temizleyin şarap, su, portakal kabuşu ve kalan şekeri bir kaba alıp 10 dakika kaynatın Kirazları ilave edip 2-3 dakika haşlayın

Kedidili bisküvilerini 2-3 parçaya bölüp kuplara paylaştırın Üzerlerine pişirdişiniz kiraz ve sosundan birkaç kaşık gezdirin Muhallebiyi paylaştırıp kalan kirazları üstüne ekleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla