Konu
:
Kestaneli Puding
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Puding
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Puding
3 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2 gr safran
2 çay bardağı tozşeker
75 gr bitter çikolata
4 kestane şekeri
2 hazır mereng
Kestaneli puding:
Süt ve süt kremasını bir tencerede karıştırıp ısıtın
Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın
Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritin
Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edin
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin
Çikolatayı iri iri doğrayın
Bir kaseye alıp benmari usulü eritin
Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın
Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın
Üzerine çikolatanın yarısını gezdirin
Ufalanmış merengi serpiştirin
Kalan pudingi ekleyip kalan çikolatayı üzerine gezdirin
Kestane şekerleriyle süsleyip ayırdığınız merengi serpin
Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul