Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Puding

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Puding





3 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2 gr safran
2 çay bardağı tozşeker
75 gr bitter çikolata
4 kestane şekeri
2 hazır mereng

Kestaneli puding:
Süt ve süt kremasını bir tencerede karıştırıp ısıtın Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın

Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritin Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edin Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin

Çikolatayı iri iri doğrayın Bir kaseye alıp benmari usulü eritin Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın

Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın Üzerine çikolatanın yarısını gezdirin Ufalanmış merengi serpiştirin Kalan pudingi ekleyip kalan çikolatayı üzerine gezdirin Kestane şekerleriyle süsleyip ayırdığınız merengi serpin Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla