Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Puding

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Puding





2 su bardağı süt
2 yumurta
3 yumurta sarısı
15 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
1 paket vanilya

Hindistancevizli puding:
Süt, vanilya ve hindistancevizi rendesinin yarısını tencereye alıp kaynatın Süzüp soğumaya bırakın 2 yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edin, nişastayı ekleyin Mikserle iyice çırpın 4 küçük metal kaseyi suyla ıslatın

Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika benmari usulü pişirin Kaseleri fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın Hindistancevizi rendesi ile süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla