Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Balkabağı Lokumu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Balkabağı Lokumu





1 kg doğranmış balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
25 paket pötibör bisküvi
20-25 haşlanmış ve soyulmuş
kestane

Süslemek için
100 gr eritilmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı karışık
inci şekerlemeleri
1 çorba kaşığı
ince çekilmiş antepfıstığı

Kestaneli balkabağı lokumu:
Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın
Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın Soğumaya bırakın

Bisküvileri ufalayıp un haline getirin Kabak püresini ekleyip karıştırın Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Parçaları
elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın

Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın Kalanların üzerlerine çikolata
gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla