Konu
:
Kestaneli Balkabağı Lokumu
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Balkabağı Lokumu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Balkabağı Lokumu
1 kg doğranmış balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2
5 paket pötibör bisküvi
20-25 haşlanmış ve soyulmuş
kestane
Süslemek için
100 gr eritilmiş bitter çikolata
2 çorba kaşığı karışık
inci şekerlemeleri
1 çorba kaşığı
ince çekilmiş antepfıstığı
Kestaneli balkabağı lokumu:
Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın
Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın
Soğumaya bırakın
Bisküvileri ufalayıp un haline getirin
Kabak püresini ekleyip karıştırın
Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın
Parçaları
elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin
Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın
Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın
Kalanların üzerlerine çikolata
gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin
Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul