Yalnız Mesajı Göster

Kona Helvası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kona Helvası





2 su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr dolmalık fıstık
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı gülsuyu
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Kona helvası:
Fıstığı sıvıyağda kavurun İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın

Ayrı bir kapta süt, şeker ve gülsuyunu karıştırarak ısıtın İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın

Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin Tarçın ve hindistancevizi serpin Ilık servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla