Konu
:
Kona Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Kona Helvası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kona Helvası
2 su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr dolmalık fıstık
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı gülsuyu
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Kona helvası:
Fıstığı sıvıyağda kavurun
İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın
Ayrı bir kapta süt, şeker ve gülsuyunu karıştırarak ısıtın
İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın
Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin
İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın
Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin
Tarçın ve hindistancevizi serpin
Ilık servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul