Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Lokma..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Lokma..



Elmalı Bon Bon Kurabiye Tahinli Lokma



Malzemeler;

Hamuru İcin;
35 su bardağı un
1 yumurta
50 gr eritilmiş margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket DrOetker kuru maya (yeşil paket)
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su

İç malzemesi;
1 Su bardağı Tahin
Toz şeker

Yapılışı;
Hamurun bütün malzemelerini su hariç ;bir kaba boşaltıyorsun Ortada yavaş yavaş suyu ekleyerek tüm malzemeleri kararak yumuşak bir hamur elde ediyorsun
Eğer istediğin kıvama gelmedi ise, biraz daha su ilave ederek iyice kardıktan sonra hamuru yaklaşık 50dk kadar dinlendiriyorsun
Daha sonra dinlenmiş olan hamuru 8’e böl Bir parça hamuru al biraz unlanmış düz zemin üzerinde merdaneyle çok az açtır Üzerine tahin sür ve ikinci parça hamuru da çok az açıp, diğer hamurun üzerine yerleştir
Daha sonra ikisini üst üste iken kalınlığı 5mm olacak şekilde beraber merdaneyle mümkün olduğu kadar dikdörtgen şeklinde aç Merdaneye hamurun yapışmaması için ben hamurun üzerine çok az tahin döktüm
Yine üzerine tahin sür ve toz şeker serp, rulo şeklinde sar ve 3 parmak genişliğinde kes Dik olarak biraz aralıklı tepsiye diz hafif üzerlerine bastır Onlar daha sonra kabarıyorlar Son olarak üzerlerine şeker serperek 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir
Alıntı



Malzemeler:
2 yumurta
250gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi
içi için:
6 iri boy elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50gr ceviz veya fındık içi
dışı için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hindistan cevizi
Hazırlanması:
Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun Hamuru 10 dak dinlendirin
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla