07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta
Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta
Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta
MALZEMELER:
Pandispanya için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
4 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı hazır krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
Portakal (ya da çilek) sosu için:
3 portakalın suyu (1 su bardağı) ya da çilek suyu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı kakao (sütü kakaoyu ilave ederek ısıtın )
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata (benmaride eritilmiş)
2 çay bardağı damla çikolata
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Pandispanyayı hazırlamak için margarini eritip ılıtın Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar çırpın Un, erimiş margarin, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip yoğun bir karışım elde edecek şekilde mikserle çırpın 25 cm çapında yuvarlak yağlanmış kalıba döküp 170 derecede 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın
Kremayı hazırlamak için sütü, çırpılmış yumurtayı, unu, pudra şekerini ve toz şekeriorta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Daha sonra ateşten alın, vanilya ve labne peynirini mikserle çırptıktan sonra muhallebiye ilave edip tekrar çırpın Soğumaya bırakın
Portakal ya da çilek sosu yapmak için, meyve suyunu küçük bir tencereye alın, pudra şekerini ve nişastayı ilave ederek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Soğumaya bırakın
Pandispanyanın kenarlarını resimde gördüğünüz gibi bir parmak kalınlıkğında bıçakla keserek çıkarın Bu hem pandispanyanın sert kenarlarından kurtulmanızı ve pastanızın daha yumuşak olmasını sağlayacak, hem de kestiğiniz parçayı ufalayarak pastanızın üzerini süslemekte kullanacaksınız ) Daha sonra kenarlarını kestiğiniz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye bölün Bir parçasını kesilmiş yüzeyi üste gelecek şekilde süsleme yapacağınız tabağa alın Üzerinin her yanını kakaolu ılık sütle ıslatın Kremanın üçte birini kekin üzerine spatula yardımı ile sürüp üzerine damla çikolata serpin Kekin diğer yarısını da üzerine aynı şekilde yerleştirin Tekrar kakaolu sütle ıslattıktan sonra kalan kremayla pastanızın her yanını kaplayın Üzerini spatulayla düzleyin
Pastanın üzerine, kestiğiniz pandispanya kenarlarını belnderda çekerek elde ettiğiniz kırıntıların yarısıyla kaplayın Onun üzerine de hazırladığınız portakal ya da çilek sosunu döküp üzerini düzeltin Sosun üzerine de kalan kırıntıları serpiştirip pastanızı buzdolabına kaldırın
Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin (Bir tencerenin içine su koyup çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alıp su dolu tencerenin içinde orta ateşte erimeye bırakın )
Çikolata eriyince pastanızı dolaptan alın ve kenarlarını spatula yardımıyla erimiş çikolatayla kaplayın İsterseniz benim yaptığım gibi damla çikoltalarla da süsleyin Üzerini de hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz
Buzdolabında en az 4 saat bekletin
Servisten önce dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis yapın
alıntı
|
|
|