Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Soslu Meyve Kup

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Soslu Meyve Kup





200 gr sade çikolata
15 su bardağı süt kreması
1 çay bardağı tozşeker
4 yumurta sarısı
3 armut
3 muz
3 kivi
Yarım kase çilek
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
1 çay bardağı muz likörü (veya limon suyu)

Süslemek için:
Çırpılmış krem şanti
1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

Çikolata soslu meyve kup:
Çikolatayı rendeleyin Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın

Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın

Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin 30 dakika bekletin Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın

Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin Çikolatalı kremayı paylaştırın Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla