Konu
:
Karamelli Çikolata
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Çikolata
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Çikolata
150 gr kakaolu kek kırıntısı
200 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı krema
Karamel için
1 kutu krema (200 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
üzeri için
250 gr bitter çikolata
Renkli pasta süsleri
Karamelli çikolata:
Karamel için 1 su bardağı toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamel rengini alıncaya kadar eritin
üzerine 1 kutu krema ve limon suyunu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın
Tüm malzemeler karıştıktan sonra serin bir yerde bekletip sertleşmesini sağlayın
200 gr bitter çikolatayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin
Ocaktan alıp ufaladığınız kakaolu kekin üzerine ekleyip iyice karıştırın
Son olarak üzerine 3 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
Alüminyum folyo üzerine her bezeyi çok ince olmayan dikdörtgen şekilde açın
Karamelden bir parça koparıp elinizle uzun rulo yapın
Dikdörtgenin uzun kenarına paylaştırıp rulo şeklinde yuvarlayın
Elinizle çatlak olan yerlerini kapatın
Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın
Buzdola-bında donmasını bekleyin
250 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Hazırladığı-nız karamelli çikolataları erittiğiniz çikolataya batırıp her tarafını bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
çikolata donunca üzerine renkli pasta süsleri ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul