Konu
:
Karamelli Patlamış Mısır
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Patlamış Mısır
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Patlamış Mısır
1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı glikoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya aroması
4 su bardağı patlamış mısır
Karamelli patlamış mısır:
Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın
Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın
Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın
Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın
Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın
önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin
Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul