Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Patlamış Mısır

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Patlamış Mısır





1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı glikoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya aroması
4 su bardağı patlamış mısır

Karamelli patlamış mısır:
Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın

Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla