Konu
:
Yufka Kasesinde Kremalı Dut
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Kasesinde Kremalı Dut
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Kasesinde Kremalı Dut
14 baklava yufkası
50 gr eritilmiş tereyağı
üzeri için
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
300 gr kara dut
Yufka kasesinde kremalı dut:
Yedi adet yufkayı aralarına tereyağı sürüp üst üste yerleştirin
Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin
Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini margarin ile yağlayıp un serpin
Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın
Yağlı kağıt serili tepsiye yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin
önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Krema için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya ve unu iyice karıştırın
Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp soğutun
Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın
Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın
Fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın
üzerine dutları ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul