Konu
:
Çilekli Kup-1
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kup-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kup-1
1 kg çilek
1 çay bardağı pudra şeker
1 pasta tabanı (hazır kek)
200 ml krema
200 gr beyaz çikolata
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Çilekli kup:
Yarım kg çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine pudra şeker serpip el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çekin
Pasta tabanını cam servis kasesinin genişliğine göre kesin
Ya da kenarları yüksek kalacak şekilde hiç kesmeden kupa yerleştirin
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın
Beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın
çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun
Soğuyunca mikser yardımıyla çırpın
1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırpın ve beyaz çikolatalı kremaya ilave edip tekrar çırpın
Son olarak üzerine hazırladığınız çilek püresinin yarısını ilave edip tekrar çırpın
Kasenin kenarlarına dilimlenmiş çiekleri dizin
üzerine kalan çilek püresini sürün
Antep fıstığının yarısını serpin
Hazırladığınız kremayı krema sıkma aparatı ile pürenin üzerine sıkın
çilek dilimleri ve kalan antep fıstığı ile süsleyin
Soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul