Konu
:
Böğürtlen Soslu Armut
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlen Soslu Armut
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlen Soslu Armut
2 armut
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çubuk tarçın
Sosu için
250 gr böğürtlen
1
5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Böğürtlen soslu armut:
Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın
2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın
Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin
üzerine armutları dizin
Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin
Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin
Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin
Sos için böğürtleni sos tenceresine alın
Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin
üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Armutların üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul