Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlen Soslu Armut

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Soslu Armut





2 armut
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çubuk tarçın

Sosu için
250 gr böğürtlen
15 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Böğürtlen soslu armut:
Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin üzerine armutları dizin Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin Sos için böğürtleni sos tenceresine alın Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Armutların üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla