Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus





3 mandalinanın suyu
40 gr beyaz çikolata
1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
2 tatlı kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı toz şeker

Bonbonlar için
1 yufka
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı portakal marmeladı
2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz

Yufkalı bonbon eşliğinde mandalinalı mus:
Mandalina suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırın Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin

Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın Toz jelatini mandalina suyuna ekleyip karıştırarak eritin Beyaz çikolatayla karıştırın Hafif soğuyunca karışımı çember bir kalıba boşaltın

Yufkayı keserek kareler elde edin Ceviz ve marmeladı karıştırın Kare yufkaların içine bu karışımdan paylaştırıp sigara böreği gibi sarın İki kenarından kıvırarak şeker şekli vererek iplikle bağlayın Üzerlerine esmer şeker serpip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Pişince iplikleri çıkarın Soğuyunca çemberden çıkarıp yufkadan bonbonlarla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla