Konu
:
Tavada Elmalı Crumble
Yalnız Mesajı Göster
Tavada Elmalı Crumble
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada Elmalı Crumble
2 elma
1 armut
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
100 gr tereyağı
150 gr un
150 gr esmer şeker
1 çay bardağı müsli
1 çay kaşığı tarçın
Tavada elmalı crumble:
Elma ve armudun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın
üzerine limon suyunu gezdirin
Tavaya meyveleri ekleyin
üzerine esmer şekerin yarısını ve tarçını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın
Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ekleyip karıştırın
üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak şekilde karıştırın
Aynı tavaya hamurunuz alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın
Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın
üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın
Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul