Konu
:
Kirazlı Clafoutis
Yalnız Mesajı Göster
Kirazlı Clafoutis
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kirazlı Clafoutis
65 gr un
1 tutam tuz
2 yumurta
60 gr toz şeker
180 ml süt
1 paket vanilya
400 gr kiraz
13 gr tereyağı
25 gr toz şeker
3 yemek kaşığı file badem
Pudra şeker
Kirazlı clafoutis:
Un, tuz, yumurta, süt, vanilya ve 60 gr şekeri çırpın
Tereyağını tavada eritin
Kirazları ekleyip 2-3 dakika pişirin
Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirmeye devam edin
Kirazları fırın kabına aktarın
Üzerine hamuru döküp file badem serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın
clafoutis: clafoutis (klafuti) geleneksel olarak kiraz veya vişnenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişirilmesiyle hazırlanan bir Fransız tatlısıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul