Yalnız Mesajı Göster

Merengli Şeftali Kupları

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Şeftali Kupları





120 gr labne peynir
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
50 gr küçük mereng
3 şeftali
Yarım çay bardağı frambuaz

Süslemek için
Nane yaprakları

Merengli şeftali kupları:
Yoğurt, şeker ve vanilyayı karıştırın Labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın Merenglerin 4 tanesini ayırıp geri kalanını kırarak ufalayın Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyinPeynirli karışımın 1/3’ünü kuplara paylaştırın Şeftali dilimleri ve frambuaz dizin Mereng kırıntısı serpiştirin ve üzerine tekrar peynirli karışımdan ekleyin Kuplar dolana kadar işlemi sırasıyla tekrarlayın En üste şeftali dilimi, mereng ve nane yaprağı yerleştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla