Yalnız Mesajı Göster

Taze İncirli Bar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze İncirli Bar





2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ay çekirdeği içi (tuzsuz)
1 çay bardağı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı tarçın
8 taze incir
Yarım su bardağı bal
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Taze incirli bar:
Taze incirlerin kabuklarını incecik soyup mutfak robotunda püre haline getirin Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın

Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kağıt üzerine yayın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp ılındırın İnce uzun çubuklar şeklinde dilimleyin

Dilimleri tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla