Konu
:
Taze İncirli Bar
Yalnız Mesajı Göster
Taze İncirli Bar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze İncirli Bar
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ay çekirdeği içi (tuzsuz)
1 çay bardağı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı tarçın
8 taze incir
Yarım su bardağı bal
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Taze incirli bar:
Taze incirlerin kabuklarını incecik soyup mutfak robotunda püre haline getirin
Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın
Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın
Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kağıt üzerine yayın
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp ılındırın
İnce uzun çubuklar şeklinde dilimleyin
Dilimleri tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin
Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul