Konu
:
Elmalı Sultan Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Sultan Lokması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Sultan Lokması
2 golden elma
4 parça hazır kek
2 yumurtanın akı
1 kase galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
100 gr kaymak
1 çay bardağı su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
7 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için
ayçiçeğiyağı
Elmalı sultan lokması:
Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
Kararmamaları için limonlu suda bekletin
Kuru üzümü yumuşaması için ılık suda 20 dakika bekletip süzün
Elmaları süzüp tavaya alın
Şeker, üzüm, su ve fıstığı ilave edip kısık ateşte şeker karamelize olana kadar pişirin
Cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Yumurta aklarını hafif çırpın
Hazır kek dilimlerini şekilli kalıplarla kesip önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın
Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp kek dilimlerini iki taraflı kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Soğumaya bırakın
Kızarmış kekleri servis tabaklarına paylaştırın
Üzerlerine elmaları kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin
Üzümlü harcı sosuyla birlikte elmaların ortalarına paylaştırın
Üzerlerini kaymak ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul