Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Sultan Lokması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sultan Lokması





2 golden elma
4 parça hazır kek
2 yumurtanın akı
1 kase galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
100 gr kaymak
1 çay bardağı su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
7 çorba kaşığı toz şeker

Kızartmak için
ayçiçeğiyağı

Elmalı sultan lokması:
Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin Kararmamaları için limonlu suda bekletin Kuru üzümü yumuşaması için ılık suda 20 dakika bekletip süzün Elmaları süzüp tavaya alın Şeker, üzüm, su ve fıstığı ilave edip kısık ateşte şeker karamelize olana kadar pişirin Cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Yumurta aklarını hafif çırpın Hazır kek dilimlerini şekilli kalıplarla kesip önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp kek dilimlerini iki taraflı kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Soğumaya bırakın Kızarmış kekleri servis tabaklarına paylaştırın

Üzerlerine elmaları kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin Üzümlü harcı sosuyla birlikte elmaların ortalarına paylaştırın Üzerlerini kaymak ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla