Yalnız Mesajı Göster

İnebolu Kaşık Helvası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İnebolu Kaşık Helvası





İnebolu Kaşık Helvası Tarifi -



Malzemeler:
3 su bardağı un
2 ½ su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı

Yapılışı:
250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir Üzerine pudra şekeri serpilir









Alıntı Yaparak Cevapla