Konu
:
İnebolu Kaşık Helvası
Yalnız Mesajı Göster
İnebolu Kaşık Helvası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İnebolu Kaşık Helvası
İnebolu Kaşık Helvası Tarifi -
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 ½ su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı
Yapılışı:
250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır
Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır
Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur
Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur
Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir
Üzerine pudra şekeri serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul