Yalnız Mesajı Göster

Gönlü Ferah Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gönlü Ferah Tatlısı







Malzemeler
1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
15 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek


Süslemek için;
Antepfıstığı ve hizdistancevizi

Yapılışı:
Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin
Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın
Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın
Etimekleri cam bir kabın içine dizin
15 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün
Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin
Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla