Konu: Ayva Peltesi
Yalnız Mesajı Göster

Ayva Peltesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Peltesi





1 kg ayva
15 su bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için
yarım çay bardağı hindistancevizi
7~8 antepfıstığı

Ayva peltesi:
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin Çekirdeklerini bir kaseye alın Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin

Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin

Pelteyi bir tepsiye dökün Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin Dilimleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla