Konu
:
Ayva Peltesi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Peltesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Peltesi
1 kg ayva
1
5 su bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için
yarım çay bardağı hindistancevizi
7~8 antepfıstığı
Ayva peltesi:
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin
Çekirdeklerini bir kaseye alın
Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin
Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin
Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin
Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
Pelteyi bir tepsiye dökün
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin
Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin
Dilimleyip soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul