Konu
:
Çikolata Soslu Karpuz Ve Kavunlu Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Karpuz Ve Kavunlu Ezme
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Karpuz Ve Kavunlu Ezme
500 gr karpuz püresi
250 gr kavun püresi
40 gr yaprak jelatin
500 gr çırpılmış krema
100 gr bitter çikolata
100 gr pralin
100 gr margarin
Çikolata soslu karpuz ve kavunlu ezme:
Çekirdekleri ayıklanmış ve suyu süzülmüş karpuz püresinin yarısını bir tencereye alıp ısıtın
Ayrı bir yerde önceden soğuk suda ıslatılmış 20 gr yaprak jelatini eritin ve püreye karıştırın
Kalan karpuz püresini ve 250 gr çırpılmış kremayı ekleyin ve iyice karıştırın
Önceden plastik folyo ile kaplanmış kalıp içine doldurun ve derin dondurucuda 2 saat bekletin
Kavun püresini de aynı şekilde ikiye bölün ve yine ısıttığınız bölüme eritilmiş 20 gr jelatini yedirin
Kalan püreyi ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın
Karışımı küçük bir kabın içine doldurup yine derin dondurucuda 2 saat bekletin
Margarini eritip ocaktan alın ve içine parçalanmış çikolata ile pralin koyup karıştırarak eritin ve süzdürün
Karpuz terini kalıptan çıkarıp ızgara tel üzerine alın ve hazırladığınız çikolatalı karışım üzerine dökün
Kenarlarını kesip tabağa alın
Kalıptan çıkardığınız kavun terini de üzerine yerleştirin ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul