Konu
:
Şeftalili Yaz Jölesi
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Yaz Jölesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Yaz Jölesi
1 kg şeftali
Yarım su bardağı toz şeker
1
5 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1 paket şeftali jölesi
1 su bardağı file antep fıstığı
200 gr kiraz
100 gr vişne
Süslemek için
1 çorba kaşığı file antep fıstığı
Birkaç şeftali dilimi
Şeftalili yaz jölesi :
Şeftalileri soyup doğrayın
Robota alıp püre halinde ezin
Şeftali püresi, su, nişasta ve şekeri sos tenceresine alıp iyice karıştırın
Kısık ateşte pelte kıvamında pişirin
Kiraz ve vişnenin saplarını koparıp yıkayın ve kurulayın
Servis bardaklarını hafif ıslatıp dibini antep fıstığı ile kaplayın
Meyvelerin üçte ikisini ilave edin
Üzerine jöleli karışımın yarısını dökün
Kalan meyveleri ve kalan jöleli karışımı ilave edin
Buzdolabın da bir gece bekletin
Antep fıstığı ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul