Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Yaz Jölesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Yaz Jölesi





1 kg şeftali
Yarım su bardağı toz şeker
15 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1 paket şeftali jölesi
1 su bardağı file antep fıstığı
200 gr kiraz
100 gr vişne

Süslemek için
1 çorba kaşığı file antep fıstığı
Birkaç şeftali dilimi

Şeftalili yaz jölesi :
Şeftalileri soyup doğrayın Robota alıp püre halinde ezin Şeftali püresi, su, nişasta ve şekeri sos tenceresine alıp iyice karıştırın Kısık ateşte pelte kıvamında pişirin

Kiraz ve vişnenin saplarını koparıp yıkayın ve kurulayın Servis bardaklarını hafif ıslatıp dibini antep fıstığı ile kaplayın Meyvelerin üçte ikisini ilave edin Üzerine jöleli karışımın yarısını dökün

Kalan meyveleri ve kalan jöleli karışımı ilave edin Buzdolabın da bir gece bekletin Antep fıstığı ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla