Konu
:
İncirli Sütlü Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Sütlü Tatlı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Sütlü Tatlı
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yumurta sarısı
18 iri incir
150 gr hazır kek
1 su bardağı kırmızı şarap
5 çorba kaşığı file badem
İncirli sütlü tatlı:
İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin
Kalan incirleri elma gibi dilimleyin
Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri şarapta bekletin
Keki küp şeklinde doğrayın
Muhallebi için yumurta sarılarını bir kapta çırpın
Süt, tozşeker, pirinç unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın
Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
İncir halkalarını küçük cam kâselerin kenarlarına yerleştirin
Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin
Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip üzerini incir dilimleri ve file bademlerle süsleyin
Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul