Konu
:
Böğürtlenli Strudel
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Strudel
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Strudel
6 yaprak baklavalık yufka
2 büyük elma
Yarım limonun suyu
1 su bardağı böğürtlen
1 çay bardağı esmer tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
34 karanfil
1 çay bardağı file badem
1 kahve fincanı kuru üzüm
50 gr tereyağ
1 kahve fincanı ılık süt
1 çorba kaşığı pudraşeker
Böğürtlenli strudel:
Elmaların kabuklarını soyun
Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın
2 tatlı kaşığı su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin
şeker, tarçın, ezilmiş karanfil, file badem, kuru üzüm ve böğürtlenleri ekleyip ocaktan alın
Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın
Tereyağını eritip ocaktan alın ve sütle çırpın
Yufkaları birer birer tezgahın üzerine yayıp her birini yırtmadan dikkatlice sütlü tereyağı ile fırçalayıp üst üste yerleştirin
Meyveli karışımı düzgün bir şekilde üzerine yayın
Yufkaları yuvarlayıp rulo şeklinde sarın
Kolay dilimlenmesi için, üzerine dilim keser gibi çizikler atın
Ruloyu yağlanmış bir fırın tepsisine alın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpiştirin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul