Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Peynir Helvası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Peynir Helvası





1 kg tuzsuz Malatya peyniri
2 su bardağı su
2 kahve fincanı buğday nişastası
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Antepfıstıklı peynir helvası:
Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın Suyunu iyice süzüp rendenin ince tarafıyla rendeleyin

Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin 15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın

Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla