Konu
:
Antepfıstıklı Peynir Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Peynir Helvası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Peynir Helvası
1 kg tuzsuz Malatya peyniri
2 su bardağı su
2 kahve fincanı buğday nişastası
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Antepfıstıklı peynir helvası:
Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın
Suyunu iyice süzüp rendenin ince tarafıyla rendeleyin
Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin
Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın
Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin
Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin
15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın
Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul