Konu
:
Meyve Pelteli Şeftali
Yalnız Mesajı Göster
Meyve Pelteli Şeftali
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyve Pelteli Şeftali
1 kg şeftali
300 gr dondurulmuş veya taze ahududu
15 kayısı
1 tatlı kaşığı nişasta
1
5 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
Süslemek için
4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Meyve pelteli şeftali :
Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın
4 yarım şeftaliyi ayırıp kalanları elma gibi dilimleyin
Yarım ve dilimlenmiş şeftalileri tencereye alıp 1 su bardağı şeker ve suyu ekleyin
Şeftaliler hafif yumuşayana kadar pişirin
Süzüp bir tabağa alın
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın
Ahududu ve kayısıları robotta püre halinde ezin
Tavaya alıp şeker ve nişastayı ekleyin
3-4 dakika karıştırarak pişirin
Mikserle soğuyana kadar çırpın
Dilimlenmiş şeftalilerin yarısını servis kadehlerine paylaştırın
Üzerine kayısılı ahududu peltesini ilave edip yarım şeftali ve kalan dilimleri yerleştirin
Buzdolabında 2 saat bekletin
Fıstıkla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul