Yalnız Mesajı Göster

Tutti Frutti Dondurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutti Frutti Dondurma





11/4 su bardağı süt
1 vanilya çubuğu
4 yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır unu
50 gr kiraz şekerlemesi
50 gr karışık meyve şekerlemesi
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
50 gr kurutulmuş ananas
2 su bardağı krema
Pudraşeker

Tutti frutti dondurma:
Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin Sos tenceresine vanilya çubuğu ve sütü orta ateşte kaynatınOcaktan alıp soğumaya bırakınVanilya çubuklarının siyah bölümlerini sütten temizleyinÖzellikle büyük parçaları sütten ayırın

Yumurta sarıları, şeker, mısır unu ve ılık sütü sos tenceresinde koyu kıvama gelinceye kadar çırpınKısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp soğumaya bırakınKremayı çırpıp ılınmış muhallebiyle karıştırın

Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta 4 saat dondurunDondurmayı buzluktan çıkarıp mikserle çırpınZar şeklinde kesilmiş meyve şekerlemesini ilave edip en az 3 saat daha dondurunBademle hazırlanmış servis kaselerine paylaştırınSoğuk servis yapın

Yufkalardan keseler hazırlayabilirsinizBunun için farklı boyutlardaki ısıya dayanıklı küçük kaselerin içine yufkaları yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla