Konu
:
Tutti Frutti Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Tutti Frutti Dondurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutti Frutti Dondurma
1
1/4 su bardağı süt
1 vanilya çubuğu
4 yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır unu
50 gr kiraz şekerlemesi
50 gr karışık meyve şekerlemesi
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
50 gr kurutulmuş ananas
2 su bardağı krema
Pudraşeker
Tutti frutti dondurma:
Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin
Sos tenceresine vanilya çubuğu ve sütü orta ateşte kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Vanilya çubuklarının siyah bölümlerini sütten temizleyin
Özellikle büyük parçaları sütten ayırın
Yumurta sarıları, şeker, mısır unu ve ılık sütü sos tenceresinde koyu kıvama gelinceye kadar çırpın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Kremayı çırpıp ılınmış muhallebiyle karıştırın
Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta 4 saat dondurun
Dondurmayı buzluktan çıkarıp mikserle çırpın
Zar şeklinde kesilmiş meyve şekerlemesini ilave edip en az 3 saat daha dondurun
Bademle hazırlanmış servis kaselerine paylaştırın
Soğuk servis yapın
Yufkalardan keseler hazırlayabilirsiniz
Bunun için farklı boyutlardaki ısıya dayanıklı küçük kaselerin içine yufkaları yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında pişirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul